wordpress_sikkerhed

Hold din WordPress-hjemmeside sikker!

Som iværksætter eller blot selvstændig er din virksomheds hjemmeside en af grundstenene i din forretning. Det er derfor vigtigt at sikre sig mod indbrud. Ligesom du kan låse din dør og lukke vinduerne i dit hus for at holde det sikkert, er der visse foranstaltninger, du kan gøre dig for at holde din hjemmeside sikker.

I dette indlæg ser vi på de helt basale foranstaltninger, du kan foretage dig samt nogle stærke plugins, der skulle holde din hjemmeside sikker.

Opdater Plugins, temaer og WordPress

Alt for mange WordPress-brugere glemmer at opdatere sin hjemmeside. Dette gælder både selve wordpress og de plugins, du har installeret. Det er alfa omega, at du holder din hjemmeside opdateret – både wordpress, tema og plugins.

Ofte opdateres det for at lukke eventuelle sikkerhedshuller, der måtte være i det givne plugin. Derfor er det også værd at se på, hvor ofte et plugin eller tema opdateres, før du installerer det. Er det et gratis plugin, giver udvikleren det måske ikke særligt meget opmærksomhed, og her kan lige pludselig opstå nogle fatale sikkerhedshuller til din side. Når der er tale om sikkerhed er det derfor også en god idé at vælge et betalt plugin som IThemes Security, da du på denne måde kan vide dig sikker på kvaliteten og at der kommer løbende opdateringer. Præcis som at du skifter en ødelagt dør ud, skal du også skifte og holde din hjemmeside opdateret.

Gem din indgang og brug en anden nøgle end din nabo

Det er meget klassisk, at stien til din backend er domæne.dk/wp-admin, samt at brugernavnet er “admin”. Det er nemt, og det bliver automatisk sat op sådan.

Det ved diverse hackere naturligvis også. Ligeså vel som at du ikke bruger den samme nøgle, som åbner til din nabos bolig, skal du naturligvis heller ikke bruge den samme sti/webadresse og de samme brugernavne som alle andre.

Ved at vælge et stærkt kodeord og brugernavn sikrer du dig et godt stykke hen ad vejen. Gemmer du dertil din backend (dette viser jeg dig senere i dette indlæg), så er du allerede langt bedre sikret end den typiske WordPress-bruger.

To stærke plugins til at øge din sikkerhed

Vi vil nu tage et kig på to stærke plugins, der kan hjælpe med din sikkerhed. Det ene er forebyggende og det andet er til, hvis uheldet alligevel skulle være ude.

iThemes Security – til at forebygge

iThemes Security er, som navnet antyder, et plugin, der øger sikkerheden på din hjemmeside. Det har mere end 30 sikkerhedsforanstaltninger, der alle sikrer din side markant. Eksempelvis ved at scanne din side for svagheder, blokere brugere, der prøver at logge ind for mange gange, og opdage malware på din hjemmeside. Oveni iThemes Security kan det være en god idé med 2-faktor login, her benytter vi selv CLEF (https://getclef.com/everyone/), hvor du skal verificere dit login med din smartphone før du kan logge ind.

iThemes Security er med sin nye opdatering blevet super brugervenligt og kan betjenes med ganske få klik.

Dertil gemmer iThemes Security din backend væk, som tidligere nævnt. Du kan se, hvordan her → https://ithemeshelp.zendesk.com/hc/en-us/articles/202487604-Hide-Login-Area

Du kan se alle de måder, hvorpå iThemes Security sikrer din side, her

BackupBuddy – til når uheldet har været ude

Det siger næsten sig selv, at du skal tage backup af din hjemmeside. Desværre er det først, når uheldet har været ude, at folk indser vigtigheden af det. BackupBuddy er endnu et plugin udviklet af de dygtige folk hos iThemes.

Med BackupBuddy får du løbende foretaget backups, og pluginnet gør det nemt at installere det hele igen, såfremt du måtte have fået malware eller fjernet dit indhold fra hjemmesiden helt. Her bliver taget backup af alle sider, temaer, indstillinger samt alt andet, du engang måtte have installeret eller uploadet til din wordpress hjemmeside, også databasen.

 

Det var vores bedste tips til, hvordan du sikrer din hjemmeside mod uønsket angreb. Skal du have hjælp til at sikre din side, sidder vi altid klar til at hjælpe dig på vej! – Kuntos serviceaftale indeholder naturligvis alt det ovenstående og mere til. Kontakt os her..