find gratis villeder til din hjemmeside

Gratis billeder til hjemmesiden

Billeder og visuelle effekter tiltaler os mennesker. De får os og vores hjemmeside til at fremstå mere troværdig og virkelighedstro. MEN… Billeder er dyre, specielt hvis de skal tages af en fotograf og efterfølgende finjusteres. Skal du have mange billeder til din nye hjemmeside, kan det hurtigt løbe op i mange tusinde kroner og måske koste det samme som hjemmesiden selv. Det er som udgangspunkt altid en god idé at have nogle ”rigtige” billeder på din hjemmeside; billeder af dig, dine medarbejdere og din forretning. Disse billeder kan du enten selv tage eller få dem taget af en professionel. MEN, det er selvfølgelig også fristende at finde gratis billeder til hjemmesiden på google. Pas på! Det kan blive en dyr løsning. – Brug istedet vores links i dette indlæg og find nogle gratis, royalty free billeder til din hjemmeside.

 

Ta’ selv dine billeder

At tage billeder er nemt og samtidig rigtig besværligt. Det at tage et godt billede afhænger meget af vinkel og lysforhold og har du høje krav til dine billeder, så vil vi til enhver tid få taget dem hos en professionel.

Kameraet i vores smartphones er i dag så godt, at vi ikke længere tager et kamera med på ferien. Derfor behøver du heller ikke nødvendigvis have det dyre spejlreflekskamera for at tage billeder til din egen hjemmeside. Hvis blot du tænker over lys og vinkel, så kan du selv tage nogle rigtig fine billeder med din smartphone. Hvis det er muligt, er det altid en god idé at tage dine billeder udenfor i dagslys og gerne under en overskyet himmel. Her kan du gøre brug af alt det naturlige lys og få glæde af alle kræfterne fra dit mobilkamera.

Vil du have taget nogle professionelle billeder, kan jeg varmt anbefale at tage fat i Mads Dalegaard Fotografi, som har hjemme i Horsens men har kunder i hele landet.

Find dine billeder på nettet

Der er millioner af billeder på internettet og også rigtig mange gode billeder. Desværre er størstedelen beskyttet af ophavsretten, og man må IKKE gøre brug af disse billeder uden først at få lov af billedets indehaver. Det er ulovligt, og bliver det opdaget kan du blive opkrævet et fair vederlag og godtgørelse til modparten. Dette er typisk mellem 1.000 og 5.000 kr. pr. billede. Dog kan vederlaget være meget højere i nogle tilfælde, det kommer meget an på brugen af billedet. Det er før set, at godtgørelsen har været helt op imod 25.000 kr. for et billede, men her skal der være tale om krænkelser og skader ud over det normale.

 

Så find ikke dine billeder på Google eller på konkurrentens hjemmeside – det kan give bagslag.

 

Royalty free images – Stock images

En anden måde at finde billeder til din hjemmeside på nettet, som faktisk er helt lovlig og ganske gratis, er at finde ”Royalty free images”. Det er billeder, hvor personen med ophavsretten har givet afkald på denne til fordel for, at alle kan bruge hans/hendes billede. Vær dog opmærksom på at der i nogle tilfælde kræves, at man krediterer fotografen på den hjemmeside, man benytter billedet.

 

Her er nogle af de hjemmesider, hvor du kan finde royalty frie billeder:

Har du et eller flere steder du selv plejer at finde gode billeder, så send os gerne et link på mailen, så ligger vi det ind i dette indlæg, så alle kan få glæde af det.

Hvis du vil vide mere om hjemmesider, SEO eller online marketing i det hele taget, så skynd dig at skrive dig på nyhedsbrevet nederst på denne side.