de_10_bedste_plugins-sloeret

De 10 bedste WordPress plugins

WordPress er det mest populære CMS system på markedet. En stor del af systemets popularitet skyldes den lette anvendelighed selv for folk uden den store erfaring med webdesign. Til trods for det er der stadig en del at ønske sig fra selve softwaren i WordPress i forhold til hastighed og udvidede muligheder. Problemet er at der findes over 16.000 spændende plugins, som kan bruges til at tilføje ekstra features til CMS-systemet. Spørgsmålet er så bare, hvilke plugins du skal vælge blandt de mange muligheder?

I dette indlæg vil vi fremhæve de (efter vores mening) 10 bedste wordpress plugins, du kan bruge til at gøre en markant forskel på din hjemmeside. Vi vil blandt andet vise plugins til SEO, kontaktformularer, sikkerhed, hastighedsoptimering og meget andet – lad os komme i gang.

1. Contact Form 7 – Skab din egen kontaktformular

En god kontaktformular er vigtig for enhver virksomhed på nettet. Især for virksomheder, der lever på at yde en service og ikke et fysisk produkt, er det altafgørende, at kunderne på nem vis kan komme i kontakt med dem. Til dette er Contact Form 7 i en klasse for sig.

Med Contact Form 7 kan du oprette den perfekte kontaktformular til lige præcis din hjemmeside. Contact Form 7 er blevet et uhyre populært plugin til WordPress, men der er også tænkt på det hele fra udviklernes side. Kontaktformularer kan modtage mange spam-mails, men det er muligt at integrere CAPTCHA og andre spam-filtre med Contact Form 7. Ligeledes kan Contact Form 7 bygges til lige præcis det formål du har i tankerne, alt er muligt.

DE SIDSTE 1500 ORD ER LÅST

Tilmeld dig nyhedsbrevet og få adgang til hele dette indlæg og alt lækkert indhold i fremtiden. 


2. BackupBuddy – Din bedste ven, hvis det går galt

Hvis din hjemmeside bliver udsat for et angreb og går helt ned, vil det første spørgsmål, du bliver stillet være: ”Du havde forhåbentlig en backup af alt din data?”. Det er i dette øjeblik, at du vil sende en meget taknemmelig tanke til dig selv, fra den dag du valgte at tilføje et backup-plugin til din hjemmeside.

Med BackupBuddy bliver det ikke nemmere at lave backups. Du indstiller blot, hvor ofte BackupBuddy skal lave en backup af data på din side. Derefter kører det hele automatisk, uden du skal røre en finger. Dine data kan blive gemt forskellige steder, som for eksempel Dropbox, FTP eller din egen e-mail.

3. iThemes Security – Luk ned for hackerangreb

Et hackerangreb kan være katastrofalt for enhver hjemmeside. Skaderne fra hackere kan gå hen at blive uhelbredelige, hvorfor det er med at beskytte dig og din hjemmeside så godt som muligt imod de snedige hackere. iThemes Security kan både hjælpe med at holde hackerne ude og fjerne dem igen, hvis de skulle få adgang til din hjemmeside.

Og det er med at være forberedt på angreb fra hackere eller virusser, for de vil uden tvivl forsøge at angribe din side på et tidspunkt. I gennemsnit bliver op til 30.000 hjemmesider hacket hver eneste dag. iThemes Security scanner din hjemmeside løbende og leder efter små huller og sprækker i din hjemmesides forsvar. Finder iThemes Security et hul i din hjemmesides forsvar, lukker pluginnet selv hullet, så du igen er fuldt beskyttet. Skulle iThemes Security finde nogle ubudne gæster ved installation, bliver de også smidt på porten hurtigt og effektivt.

iThemes Security er desuden mere end bare beskyttelse. Der er også en backup-funktion, der løbende laver backups af hjemmesidens database.

4. Google Analytics Dashboard for WP – Udnyt tendenser til din fordel

Data fra dine besøgende er guld værd. Over tid kan du se tydelige tendenser i dine besøgendes adfærd på din hjemmeside. Disse tendenser kan du bruge til din fordel. Hvordan opsamler du så disse data? Et smart værktøj til dette er Google Analytics.

Google Analytics åbner døren for en masse data. Du kan blandt andet se, hvor meget tid der i gennemsnit bruges på hver enkelt side, hvor mange besøg de enkelte undersider har og hvilke persontyper der besøger siden for blot at nævne et par stykker. Google Analytics er et særdeles godt værktøj til at se, hvor du skal forbedre på din hjemmeside, men det kan også bruges til at finde det område, du især skal satse på. Dette plugin skaber en oversigt fra Google Analytics direkte i dit WordPress kontrolpanel, så kan du altid følge med i hvordan det står til på din hjemmeside.

5. Yoast WordPress SEO Plugin – SEO på den lette måde

SEO (søgemaskineoptimering) er et svært område at bevæge sig ind på, men med Yoast SEO Plugin til WordPress får du en god hjælper til det. SEO er enormt vigtigt for enhver hjemmeside, da det anslås, at 90 % aldrig går videre til side 2, når der søges på Google. Derfor er det altafgørende at være højt placeret på side 1.

Med Yoast SEO Plugin til WordPress bliver det meget lettere at koordinere din hjemmeside, så den med SEO-briller på er helt i top. Billeder, titler, metabeskrivelser og tekst skal gerne hænge sammen for det bedste resultat, og det kan Yoast SEO Plugin hjælpe med.

Men husk at Yoast SEO plugin kun kan hjælpe dig med din on page SEO, så skal du rankere højt på søgeord med høj konkurrence, er det en god idé at få en specialist ind over. Der er folk der ikke laver andet, hos Kunto har vi også vores egen SEO specialist.

6. Imagify – Optimering af dine billeder

På en stor hjemmeside vil der over tid blive uploadet mange billeder. For et professionelt look skal billederne selvfølgelig være af den bedst tænkelige kvalitet. Problemet ved det er bare, at billeder i høj opløsning også fylder rigtig meget. Hvorfor er det et problem? Svaret er, at jo mere data, der er på en hjemmeside, jo længere tager det at indlæse siden. Tager det lang tid at indlæse siderne på din webshop, vil de besøgende hurtigt miste tålmodigheden og finde en anden side.

Det kan vi selvfølgelig ikke have. Imagify er det mest effektive værktøj til at mindske størrelsen på billeder. Når Imagify komprimerer billederne, sker det uden, at der kan ses en forskel på selve billedet. Billedets høje kvalitet forsvinder altså ikke. Efter at have installeret Imagify vil billederne automatisk blive komprimeret, så du ikke skal tænke på at gøre det før du uploader dine medier– smart og let!

7. Thrive Leads – Flere tilmeldinger til dit nyhedsbrev

Det er generelt svært at få abonnenter og følgere på din blog og nyhedsbrev. Langt de fleste besøger kun din hjemmeside en enkelt gang og læser bloggen, hvorefter de glemmer at følge op på om, der kommer nye indlæg på din blog. Thrive Leads er et plugin, som kan hjælpe med at få dine besøgende til at komme igen og igen.

Med Thrive Leads plugin til WordPress kan du lave nogle små pop-ups, hvor dine besøgende kan tilmelde sig dit nyhedsbrev. I nyhedsbrevet kan du minde dem om, at der nu er kommet et nyt indlæg på din blog, eller du kan bruge nyhedsbrevet til at markedsføre nye produkter eller lignende. De pop-ups, du laver med Thrive Leads, ser professionelle ud, og det er bevist, at de får din konverteringsprocent på nye tilmeldinger til nyhedsbreve til at stige. Udermere kan Thrive Leads assistere dig der hvor du har mest brug for det, nemlig ved A/B split test. Ved en A/B split test tester man forskellige pop-ups og formularer op mod hinandnden, for at se hvilken formular eller popup der får den højeste konverteringsrate. Alt dette kan Thrive Leads ordne for dig, så du slipper for at holde styr på alle tal og data ene og alene.

Thrive Leads har flere skabeloner, som er nemme at prøve af i starten, men det er også muligt at lave nogle mere unikke designs. Der er med andre ord lidt til ethvert niveau.

8. WP Rocket – Forbedr din hjemmesides hastighed

Ingen gider besøge en langsom hjemmeside. Tager det mere end tre sekunder at loade de forskellige undersider, går der ikke længe før, man giver op og finder en anden hjemmeside. Google er heller ikke glad for at henvise deres brugere til langsomme sider, så en langsom hjemmeside skader også din SEO.

Hvis du ikke lige er ekspert i alt vedrørende hjemmesider, er det ikke nemt at finde årsagen til den manglende loadinghastighed. Du kan dog teste din hjemmesides hastighed på en side som gtmetrix.com. På GT-Metrix får du desuden en fuld rapport over din hjemmeside og hvilke elementer på den som halter bagefter. Er din hjemmeside ikke helt oppe i det grønne felt kan et plugin som WP Rocket være en god idé at installere på din WordPress hjemmeside.

Med over en million downloads er WP Rocket et meget populært valg til hastighedsoptimering af din side. Det gør den via en proces, der kaldes caching. ”Hvad er caching?”, tænker du måske. At give den fulde forklaring af det at cache vil kræve lidt mere plads, da det er en smule teknisk. Kort forklaret gør WP Rocket det, at det gemmer nogle data fra din hjemmeside, som så bliver vist, når besøgende klikker sig ind på siden. Det vil sige at næste gang du tilgår den samme side, eller en side med noget af det samme indhold, så bliver de gemte data i cachen vist, hvilken forbedrer hastigheden drastisk.

9. Duplicate Post – Spar dig selv for en masse tid

Når du har fundet et grunddesign til din hjemmeside, skal dette gerne gå igen siden over. Det er dog en tidskrævende proces at sætte alle dine undersider op, så de har samme opbygning. I stedet for at skulle starte forfra ved hver eneste side, kan du benytte dig af et af vores foretrukne plugins, Duplicate Post.

Med Duplicate Post skal du blot lave undersiden en enkelt gang, hvorefter du kan kopiere selve designet og bruge det på andre undersider på din hjemmeside. På den måde sparer du en masse tid og får et ensartet design overalt på din side. Visse sider kræver måske en opbygning, der skiller sig ud, men så længe basen er på plads, kan du altid bare tilføje specielle features dertil.  

10. Jetpack – Plugin med flere fordele

Hvor mange af de andre plugins, vi har nævnt her, har en bestemt egenskab, så kan Jetpack lidt af hvert. Det er også grunden til, at Jetpack er blevet meget populært. Med ét plugin får du:

– Øget sikkerhed

– Optimering af dine billeder

– Data om de besøgende på din side og deres adfærd

– Overskueligt dashboard til WordPress

– Kontaktformularer

– Og meget andet

Og alt det får du kvit og frit. Jetpack er udviklet af folkene bag WordPress, så der er en rød tråd mellem plugin og CMS.

de 10 bedste wordpress plugins

Brug for hjælp til dine plugins?

Vi håber, at du har fundet et plugin eller to, som du kan se mening i at tilføje til dit WordPress installation i dette indlæg. Der er stor værdi i at benytte sig af de mange plugins til WordPress, hvis du vil bruge den nødvendige tid på det. For det kræver noget tid at blive ekspert i WordPress. Den tid, du lægger i det, vil dog også føre til en markant bedre hjemmeside.

Har du ikke tiden til at sætte dig godt ind i WordPress og de mange plugins, kan du også få hjælp fra professionelle til det. Vi benytter alle 10 plugins, når vi hjælper vores kunder med WordPress. BackupBuddy, iThemes Security, WP Rocket og Imagify er desuden med i vores faste serviceløsning til WordPress.

Det står dig frit for at kontakte os hos Kunto med eventuelle spørgsmål eller rådgivning. Du kan få fat i os via vores kontaktformular eller ved at ringe til os på tlf. 31 48 40 02.